Anna van Damme 1 - Anne van Damme

ANNE VAN DAMME – Singer-songwriter

ep Anna - Anne van Damme

“Anne van Damme is singer-songwriter, oorspronkelijk uit het Zeeuws-Vlaamse Hulst. In 2016 studeerde ze af aan de Rockacademie in Tilburg met als hoofdvak Songwriting. Sindsdien is Anne fulltime muzikant. Ze treed veel op met haar eigen muziek, schrijft veel nummers en geeft daarnaast ook muziekles en coaching.

Typerend aan haar muziek is het persoonlijke verhaal in ieder nummer. Haar voorliefde voor punkrockbandjes weet ze perfect te combineren met de invloeden van singer-songwriters als Jim Croce, Ed Sheeran en Joni Mitchell. Hierdoor schrijft Anne pittige, akoestische popsongs, afgewisseld met kleinere, intieme nummers. In 2016 bracht ze haar debuut EP ‘June’ uit die te beluisteren is op Spotify, iTunes en YouTube en fysiek te bestellen is via www.annevandammemusic.com.

Voor de documentaire ‘Zoenoffer’ schreef Anne het lied ‘Je laten gaan’. Een meeslepend nummer dat gaat over het aanvaarden van verlies en het loslaten hiervan. Ze schreef dit na een bezoek aan de ter dood veroordeelde Hedwigepolder en na het aanhoren van enkele verhalen hierover. De woorden ‘Met het water aan mijn lippen en het tij dat niet meer keert’ rolde toen simpelweg uit de pen; de titelsong van de documentaire was een feit.”

RECENT WERK