Nicole Henderiks - Nicole Hendriks

NICOLE HENDERIKS

Nicole 1 - Nicole Hendriks
Nicole 2 - Nicole Hendriks

Nicole Henderiks woont in Heikant en is werkzaam als graficus en beeldend kunstenaar in haar eigen atelier. Ze werkt vrij en in opdracht. Ze is een charmante mengeling van verlegenheid en zelfverzekerde natuurlijkheid. Ze houdt van de natuur en wandelen met de hond in het bos, aan zee en in de polder. Daar haalt ze veel inspiratie uit.

De Hedwigepolder heeft haar beroerd door het unieke culturele boerenlandschap. Een fiets, een verroest slot, een karrewiel. Maar natturlijk ook de natuur is een bron van inspiratie. 

Ze is haar eigen zelfstandige weg ingeslagen nadat ze diverse cursussen en opleidingen heeft gevolgd. Ze is opgeleid aan de kunstacademie voor Schone Kunsten te St. Niklaas, Belgie met als specialisaties grafiek en tekenen hogere graad. Haar werk is te bezichtigen op exposities in  binnen – en buitenlandse galeries, bij kunstroutes en de laatste jaren ook in haar eigen atelier. 

Nicole tekent en schildert in inkt, pastel en potlood. Onderwerpen zijn landschappen, stillevens, dieren en natuur. Daarnaast maakt ze etsen, houtsneden gecombineerd met grafische druktechnieken. Haar werk is meestal figuratief.
Nicole heeft een oog voor het detail, sfeer en kleurgebruik.
Haar grafische werk wordt in oplage maar ook als unica gedrukt door haarzelf.

In haar atelier geeft Nicole cursussen tekenen en schilderen. 

RECENT WERK